Dit is waarom iedereen in zijn vrije tijd moet badmintonnen!

Er zijn tientallen redenen waarom je zou moeten beginnen met het spelen van badminton, maar hier zijn top 5 om je te proberen te overtuigen om vandaag een racket en shuttle te pakken. Hopelijk zullen deze vijf redenen je over de streep halen om badminton te gaan spelen!

1. Goede manier om af te vallen

In tegenstelling tot andere sporten, met lange periodes van hardlopen, is de gemiddelde badmintonrally snel over. Een shuttle heen en weer slaan kan vermoeiend zijn omdat het snel en precies sprinten vereist, maar uiteindelijk zal iemand de shuttle missen en heb je een korte herstelperiode als de teams zich klaarmaken om de volgende service te starten.

Deze mix van zeer intensieve oefeningen, gevolgd door een minipauze, zorgt ervoor dat je hartslag hoog blijft, maar dat je tijd hebt om op adem te komen zodat je niet eens merkt hoe hard je werkt. Het is geweldig voor vetverbranding en een uur spelen van competitief badminton kan tot 500 calorieën per uur verbranden (meer dan hardlopen).

2. Het verbetert de cardiovasculaire gezondheid

Het spelen van badminton verlaagt de slechte cholesterol en verhoogt tegelijkertijd de HDL-waarden (de goede cholesterol). Badminton versterkt ook de hartspieren en is een goede sport voor mensen met hartproblemen (onder toezicht van een arts natuurlijk). Regelmatig spelen verlaagt ook de rustsnelheid van je hart, wat zelfs voor de gezondheid ten goede komt als je niet speelt. Het is een van de beste sporten voor je hart.

3. Verhoogt je reflexen

Als je badminton speelt, moet je hypergericht zijn. Je kunt je concentratie zelfs geen seconde verliezen, anders mis je de razendsnelle shuttle. Je moet ook leren om snel te reageren op de kleinste veranderingen. Badminton wordt “het schaken van sport” genoemd omdat je niet alleen de algemene richting op kunt rennen en slaan, maar je juist moet concentreren op de minst verwachte slagen. En met de snelheid van de shuttle en de kleinheid van de baan, moet elke reactie snel en precies zijn. Het is geweldig om je reflexen te verbeteren.

4. Bouwt uithoudingsvermogen

Dit is een groot voordeel waarvan ik uit de eerste hand getuige ben geweest. Ik ben behoorlijk actief en beklim veel bergen, zij het met veel hijgen en puffen. Maar toen ik onlangs twee beroemde bergen in China beklom, hufte en pufte ik veel minder dan normaal. Sterker nog, ik versloeg enorm een ​​paar jonge, fitte Duitsers en herstelde veel sneller dan zij deden, allemaal vanwege mijn badmintontraining.

5. Je kunt op elk niveau spelen

Kleine kinderen kunnen geen tennis spelen omdat de rackets zwaar zijn, de bal zwaar, enz. Maar kinderen kunnen badminton spelen. En oude mensen ook. En dat geldt ook voor mensen met een lage conditie, en zelfs mensen met lichamelijke handicaps. Badminton is een sport die kan worden aangepast aan het vermogen van de speler en uitdagend maar speelbaar en leuk is voor mensen van alle niveaus. En leeftijden!