Kunnen goede tennisspelers makkelijk goed zijn in badminton?

Tennis en badminton zijn echt verschillend. Ze hebben een vergelijkbare strategie in enkel- en dubbelspel, maar dat is het ook zo een beetje. Badminton vereist veel meer conditionering, omdat het spel sneller wordt gespeeld dan tennis. Tennis is veruit een van de moeilijkste sporten omdat de gemiddelde persoon niet zomaar een racket kan oppakken en een goed schot kan maken, het vergt veel oefening.

Van tennisspeler naar badmintonspeler

De overgang tussen de twee sporten is een uitdaging, maar het duurt niet lang om het ritme terug te krijgen. Het is goed mogelijk om beide sporten en te combineren. Focus op het tennis tijdens het tennisseizoen, maar zodra het tennisseizoen eindigt, begint het badmintonseizoen. Ga door met badminton tot vlak voor het tennisseizoen.

Wanneer het op speelduur, wedstrijden, rally’s en pauzes aankomt, is er een heel groot verschil tussen de twee sporten. Tenniswedstrijden op topniveau kunnen van een uur tot ruim drie uur duren. Dat is lang op het veld. De langste tenniswedstrijd in de geschiedenis duurde elf uur en vijf minuten! Nicolas Mahut en John Isner vochten het drie dagen uit in Wimbledon voordat Isner uiteindelijk won.

Dit is duidelijk een zeer zeldzaam geval en vanwege de manier waarop de regels zijn ingesteld, had het voor altijd kunnen doorgaan. Badmintonwedstrijden kunnen daarentegen 30 minuten tot iets minder dan twee uur duren. De lengte van badmintonwedstrijden varieert enorm vanwege de verschillende disciplines en de algemene speelstijl.

Badmintonstijlen verschillen veel meer in badminton tussen singles, doubles en gemengd dan het bij tennis dat doet. Dubbelwedstrijden voor heren zijn snel en furieus en kunnen in minder dan 30 minuten voorbij zijn. Dames dubbel heeft een meer consistente stroom. De topparen hebben allemaal een uitstekende verdediging waardoor de wedstrijden langer duren. Dus de hoeveelheid tijd op het veld kan afhangen van welke discipline je speelt.

Lengte wedstrijd

Tenniswedstrijden duren zeker langer dan je standaard badmintonwedstrijd, zelfs op het hoogste niveau. Er was een studie van The Wall Street Journal waarin verschillende tenniswedstrijden werden bekeken en de actieve speeltijd werd afgemeten aan de totale wedstrijdlengte. Ze ontdekten dat tenniswedstrijden gemiddeld een 17,5% actieve speeltijd hebben. De rest van de tijd gaan spelers van punt naar punt, slepen naar beneden, pauzeren en veranderen van einde.

Als je ter vergelijking een badmintonwedstrijd bekijkt, verspil je niet veel tijd. Er is een regel dat het spel continu moet zijn. Daardoor wordt er weinig tijd verspild tussen punten. Ze hebben ook slechts twee minuten tussen elke game en slechts 30 seconden wanneer de eerste speler 11 punten haalt. Ik heb verschillende wedstrijden bestudeerd en ontdekte dat Badminton een veel hogere actieve speeltijd heeft. Het is gemiddeld tussen de 40-50%, wat betekent dat een wedstrijd van een uur maar liefst 30 minuten kan duren voordat de shuttle in het spel is.