Wat zijn de beste Nederlandse badmintonspelers?

Het is altijd fijn ook even stil te staan bij de beste Nederlandse badmintonspelers. Sinds 1931 spelen wij namelijk al badminton in professioneel verband! In de tussentijd hebben wij ongeveer 500 geregistreerde badmintonclubs verspreid over heel Nederland en maar liefst 33.000 spelers. Van die als die spelers kunnen maar enkele zich de beste noemen. In dit artikel staan wij stil bij de beste Nederlandse spelers van dit moment en gaan het over enkele andere beste spelers hebben. Lees en geniet van de prestaties van de beste Nederlanders.

Crème de la crème

Nardisoero / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Voor de nationale kampioenschappen van 2020 is titelverdediger Mark Caljouw voor de mannen singles. Bij de vrouwen is dat Soraya de Visch Eijbergen. Bij de doubles zijn wij de titelverdedigers Ruben Jille/Ties van der Lecq voor het mannendubbel. Bij de vrouwen zijn dat Selena Piek/Cheryl Seinen. Voor de mixed doubles zijn het Robin Tabeling/Selena Piek. Men kan zeggen dat Selena Piek een vrouw apart is: in twee categorieën is zij titelverdedigster. Goed slaan is iets wat zij kan!

Maar waar er een komt, gaat er helaas ook eentje weg. Dat is niemand minder dan Jacco Arends en wij willen toch stilstaan bij het vertrek van Jacco. Hij heeft in de zomer van 2019 aangegeven dat hij ermee ging stoppen.  Hij heeft in het persbericht naar buiten gebracht dat hij het beste in zichzelf naar boven wil halen en dat dat helaas niet meer mogelijk was op het gebied van badminton. Zijn piekperiode zat er helaas op. Zijn belofte om niet te blijven hangen in een spel waaraan niets meer te verbeteren was, is hij nagekomen. Wij zullen hem missen.

De volgende stap

Met 28 jaar jong is het ook een mooi moment om ermee te stoppen. Het is een goede leeftijd, waar Jacco Arends nog vele jaren voor hem heeft liggen. Hij gaf ook aan dat badminton hem echt een doel in het leven gaf. Dag in, dag uit was hij bezig met trainen en zichzelf naar een hoger niveau te tillen. Dat is iets wat wij alleen maar kunnen respecteren en waar velen een voorbeeld aan hebben. Hij zal via de clubs Vendsyssel Elite Badminton en BC Duinwijck nog steeds in de competitie blijven, dus eventjes trainen met Jacco Arends kan gewoon nog.

Nardisoero / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Zijn hoogtepunt was natuurlijk wel de Olympische Spelen in 2016. Helaas zitten de Olympische Spelen in 2020 er voor Jacco Arends niet meer in. Hij staat zijn plek af aan een andere ster die ons hopelijk goud gaat opleveren. Zijn vriend Jelle Maas, waar hij al jaren mee getraind heeft, zal het stokje van hem overnemen. Zij oefende al samen vanaf hun dertiende. Wij hopen dat Jelle Maas het gaat lukken om de top te bereiken.

Hij heeft ook met Ruben Jille samengewerkt. Hopelijk zal deze samenwerking in de toekomst nog wat voor Ruben Jille opleveren. Wij kijken in ieder geval met veel plezier uit naar wat komen gaat. Hij kijken ook uit naar hoe ver Mark Caljouw het met de rest van zijn carrière gaat schoppen.

Hij was namelijk de eerste Nederlander die in India mocht meedoen met het toernooi. Daarmee werd hij de eerste landsgenoot die speelde in de Premier Badminton League.