Grootste badmintontoernooien in 2020, buiten de Olympische Spelen

Het jaar 2020 gaat een groot jaar worden voor de badmintonwereld. Naast de Olympische Spelen zijn er heel veel wedstrijden om naar uit te kijken en zijn er al interessante wedstrijden voorbij, zaols de Perodua Masters in Malaysia en de Junior Internationaal Series in Nepal. En de Yonex International, die in Estland plaats heeft gevonden. Deze week zijn ook drie grote toernooien aan de gang, zoals de Diahatsu Indonesië Masters, de Victor Zweedse Open en de PZU Victor Junior Serie, in Polen.

Een vol jaar met badmintonvreugde

Daar houdt het natuurlijk niet mee op! In januari zijn er verder de Thaise Meesters, de IJslandse Internationaal Kampioenschap en in Zweden de Junioren. En dat sluit 10 van de totaal 164 toernooien in 2020 af! Wij gaan een aantal grote toernooien af. In februari worden er totaal 18 toernooien over de hele wereld gespeeld. De Yonex Dutch Junior International is zeker ééntje om te noemen, want daar kunnen wij bij zijn. In Iran wordt de 28ste Fajr Badminton Challenge gespeeld – ervan uitgaande dat de politieke situatie iets is opgehelderd.

In Egypte wordt de All Africa Men’s en Woman’s Team kampioenschap gespeeld. Dit zal een groot toernooi zijn en later wordt in Egypte ook het single toernooi gespeeld tijdens de All African Individual Championships. Helaas is de Beerlao International Series in Laos afgezegd. Maar wees gerust, in maart zijn er genoeg toernooien om naar uit te kijken. Denk aan de Yonex German Open en German Junior. In maart worden veel toernooien gespeeld die door Yonex worden gesponsord. In April is de Yonex Osaka International Challenge.

Heel veel interessante wedstrijden

In april is ook de Adidas Dutch International in Wateringen. In Singapore wordt de Singapore Open gehouden en in Kroatië het toernooi voor de junioren. Wij kijken in het bijzonder uit naar de European Championships die dit jaar in Kyiv in Ukraine worden gehouden. Verder is mei een rustige maand om op kracht te komen. Na een druk voorjaar worden maar zes toernooien gespeeld, waarvan de belangrijkste in Mongolië. De rest van de toernooien vinden plaats in Europa.

Juni wordt al een mooiere maand. De Yonex Canada Open wordt aan het einde van die maand gespeeld. Wij kijk ook in het bijzonder uit naar het jeugd toernooi in Rusland, de Russian International Junior White Nights. Verder is de Australian Badminton Open een toernooi om naar uit te kijken.

De nazomer en het najaar

In juli worden de Olympische Spelen gespeeld. Het All England Junior kampioenschap wordt in dezelfde maand beslecht. In China worden twee belangrijke Junior (dubbel en enkel) gespeeld. In Vladivostok wordt de Russian Open gespeeld. Augustus, de maand na de Olympische Spelen beloofd een rustigere maand te worden. In Bulgarije worden twee belangrijke wedstrijden gespeeld. In Japan is de Yonex Akita Masters aan de gang, net voor de Danish Junior Cup. In September is in Leuven de Yonex Belgian International. In Iran is de 4e internationale series voor de jeugd.

In oktober is de Yonex Dutch Open in Almere. Blok alvast de 6e tot de 11e in je agenda. Voor de rest is in Duitsland de Ruhr U19 International en de Braziliaanse International Series. De Macau Open is ook een toernooi waar wij naar uitkijken. Verder is er in Polen de European Junior Team Championships. In november is er vooral de Irish Open en de Kazakhstan International Series om naar uit te kijken. Dan in december is er het kwalificatietoernooi in Denemarken voor de European Team Championships. En de HSBC BWF World Tour Finals in het begin van december.