De nummer 1 van de wereld, Kento Momota, heeft een ongeluk

Kento Momota, nummer één in badminton, raakte gewond bij een ongeval in Kuala Lumpur, uren nadat hij het Masters-toernooi won. Zijn bestuurder overleed helaas ter plekke. De 25-jarige raakte gewond aan het gezicht nadat het busje dat hem naar het vliegveld bracht, rond 4.40 vroeg in de ochtend op een snelweg in botsing kwam met een vrachtwagen. Hij werd vergezeld door een assistent-coach, fysiotherapeut en een badmintonfunctionaris die lichte verwondingen opliepen in het gezicht, hoofd, hand en been.

Hoe nu verder?

Nardisoero / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Rapporten zeiden dat de Japanse badmintonster en de anderen die bij het ongeval gewond raakten zich goed herstelden en zich in een stabiele toestand bevinden. De Maleisische minister van sport Syed Saddiq bezocht Momota en de anderen in een ziekenhuis ten zuiden van Kuala Lumpur en noemde het incident ‘tragisch’. “Het is echt tragisch, vooral met een badminton-pictogram zoals Momota.”

De Badminton Association of Malaysia zei in een verklaring dat ze bedroefd waren door de crash. Het was slechts enkele uren geleden dat Momota zondag het Maleisië Masters Super 500-toernooi had gewonnen en voormalig wereld nummer één Viktor Axelsen van Denemarken in de finale versloeg. De Japanner had een eindsaldo van 24-22, 21-11 overwinning in een wedstrijd die 54 minuten duurde.

Verdere informatie

Het voertuig botste tegen een vrachtwagen, die langzaam reed, meldde Bernama. Het lichaam van het slachtoffer en alle gewonden werden naar het ziekenhuis in de administratieve hoofdstad Putrajaya gestuurd, zei Norazam Khamis, hoofdofficier van de brandweer en reddingsdienst. De gewonden “konden met een paar krassen uit het busje lopen”, voegde hij eraan toe. Wij hopen op een spoedig herstel van Kento Momota en dat hij weer snel op het oude niveau van vroeger is.

Het incident heeft de vieringen van Momota overweldigd nadat hij zondag gemakkelijk de Malaysia Masters-titel had veroverd, toen hij Viktor Axelsen versloeg. Het valt nog te bezien of het ongeval zijn voorbereidingen voor de komende Olympische Spelen zal beïnvloeden, waar hij biedt om een ​​eerste goud te winnen bij zijn thuiswedstrijden – de enige grote individuele titel die hem tot nu toe is ontgaan.

De kampioen aan het woord

De regerend wereldkampioen had verslaggevers verteld dat hij meer succes zag in 2020 na de overwinning van zondag. Momota, momenteel de beste speler ter wereld, genoot een geweldig 2019 en won een record van 11 titels, waaronder de Wereldkampioenschappen, Azië Kampioenschappen en All England Open.

“Mijn conditie was niet perfect om aan dit toernooi deel te nemen, maar ik was gefocust op deze week en kon rustig spelen”, zei de Japanse ster, die US $ 30.000 (S $ 40.500) op zak had. “Ik denk niet dat ik de sterkste ben, maar ik ben scherp en zelfverzekerd, vooral na het winnen van de World Tour Finals vorig jaar. Ik weet wanneer ik me moet concentreren op aanvallen en verdedigen.”