Wat zijn de beste mannelijke dubbels ter wereld?

Naast kracht, tactisch bewustzijn en een gevoel voor de shuttle, vereist dubbel werk teamwerk, blind begrip is de sleutel. Als dat wordt gegeven, zijn spectaculaire wedstrijden gegarandeerd. Dit zijn de meesters van hun vak, de beste badmintonspelers ooit:

1. Hendra Setiawan (Indonesië)

De netto vaardigheden van de tweede plaats in Gunawan zijn de tweede na één man. De coolste, meest effectieve, meest dodelijke en beste dubbelspeler aller tijden. Het is moeilijk te geloven waar deze man toe in staat is Hendra Setiawan te zien tussen bijeenkomsten door. Hij lijkt bijna lusteloos in rustperiodes.

2. Tony Gunawan (Indonesië)

Hij was heren dubbel Olympisch kampioen, wereldklasse voor meer dan een decennium en sommigen (niet ik) zeggen de beste front court-speler aller tijden. Toch zal hij om één ding worden herinnerd boven alle andere: het winnen van de wereldbekertitel in 2005 in Anaheim samen met de Amerikaan Howard Bach. Iedereen die een beetje weet over de badmintonsport, kan deze schandalige prestatie beoordelen voor wat het was.

 3. Cai Yun (China)

Olympisch goud en zilver, meerdere keren wereldkampioen. Eenvoudig effectief en volledig dodelijk op het net. Genoeg gezegd.

Antony Stanley from Gloucester, UK / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)

4. Lee Yong Dae (Korea)

De Koreaanse whizzkid heeft het allemaal, er kunnen geen zwakke punten worden ontdekt. Het is buitengewoon dat hij – ondanks zijn jonge leeftijd – al jaren wereldklasse is in zowel heren als gemengd dubbel. Zo’n speler komt eens langs in een blauwe maan. Zijn grootste troeven zijn de bijna onbreekbare verdediging, zijn atletische lichaam en het dominante netspel.

5. Zhang Nan (China)

Niet alleen een pictogram in gemengd dubbelspel, maar ook in dubbelspel voor mannen. Zhang Nan heeft een bijna onberispelijke allround-game zonder zwakke punten en handhaaft nu bijna tien jaar zijn niveau.

6. Kevin Sanjaya Sukamuljo (Indonesië)

Hij is nog jong, maar moet hier worden genoemd. Omdat hij op dit moment net boven alle anderen staat en al op een uitzonderlijk niveau. Hij zorgt voor magie in elke wedstrijd die hij speelt en beschikt over alle vaardigheden die hij altijd nodig heeft. Dus daarom zie ik hem al in de top 10 van beste badminton-dubbelspelers ooit.

7. Fu Haifeng (China)

Zijn netto-spel is beperkt, maar je kunt geen ruzie maken met twee opeenvolgende gouden medailles met twee verschillende partners (hoewel ik geloof dat beide partners iets beter waren). Waarschijnlijk de beste hit ooit in Badminton!

8. Sigit Budiarto (Indonesië)

De dubbelspecialist is een Indonesische badmintonlegende en zal altijd worden herinnerd voor zijn trick shots en misleiding. Samen met zijn sympathieke partner Chandra Wijaja vormde hij jarenlang het commanderende heren dubbel team. Hij werd ook een beetje tegengehouden door zijn hang om magie van de shuttlehaan uit te voeren.

Wijil Septiandari / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)

9. Mohammad Ahsan (Indonesië)

Zijn partnerschap met Setiawan in 2013-2015 was gewoon geweldig. Ik had hem nog nooit eerder gezien en plotseling was er deze fantastische speler, die elk punt met ongelooflijke intensiteit speelde. Zijn beweging op de verdedigingshelft en vooral de variëteit en hoeken van zijn smashes vallen op.

10. Koo Kien Keat (Maleisië)

Een van de meest spectaculaire dubbelspelers ooit om op het veld te lopen. In staat om de meest ongelooflijke opnamen te maken. Maar gebrek aan concentratie en te veel speelsheid kostten hem veel. Veel te weinig titels afgezet tegen zijn talent.