Wat zijn de grootste toernooien en de badmintonwereld?

Badminton is het populairste racketspel samen met tennis. Maar bij tennis draait alles om racket en tennisbal die neongroen van kleur is. Terwijl het bij badminton draait om het racket, deze is vrij strak en lang, samen met shuttle. De punten in badminton worden geteld op basis van de waar de shuttle valt. Wij gaan het in dit artikel hebben over de meest beroemde badmintontoernooien.

# 1. De Olympische Spelen

De Olympische Spelen is het meest prestigieuze en toonaangevende toernooi aller tijden. Over het algemeen willen mensen graag deelnemen aan de Olympische Spelen en wordt opgemerkt dat niet iedereen erin slaagt om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Badminton wordt gespeeld op de Olympische Zomerspelen die om de vier jaar plaatsvindt. Badminton op internationaal niveau in de Olympische Spelen werd voor het eerst gespeeld tijdens de Olympische Zomerspelen van 1992, waar zes Olympiaden werden betwist van 69 verschillende landen. De badmintonsport wordt geregeerd door de Badminton World Federation (BWF).

# 2. All England Tournament

Het ‘All England Tournament of Badminton’ is een Open Badminton Championship dat jaarlijks in Engeland wordt gehouden. Aanvankelijk was het gewoon een sport die werd gespeeld in het ‘All England Tournament’. Maar later in 2007 werd de sport opgewaardeerd naar de Superseries met de opname van het nieuwste beoordelingssysteem door de Badminton World Federation (BWF). In het jaar 2011 werd het badminton verder opgewaardeerd naar Superseries Premier. Badminton had zijn allereerste debuut in het ‘All England Tournament’ in het jaar 1898 in de Engelse stad Gulliford, wiens succes plaatsmaakte voor het toernooi van All England in het volgende jaar, 1899 in de Horticultural Halls of London, dat net bestond uit het dubbelspel.

# 3. BWF Wereldkampioenschappen

De BWF Wereldkampioenschappen is een badmintontoernooi dat wordt gehouden door de Badminton World Federation (BWF) en was voorheen bekend als de IBF Wereldkampioenschappen en Wereldkampioenschappen Badminton. Badminton World Federation (BWF) in samenwerking met de Olympische Zomerspelen levert de meeste punten op. De winnaars behalen gouden medailles en worden bekroond met de meest prestigieuze titel ‘Wereldkampioen’. Maar er is geen extra prijzengeld. De BWF Wereldkampioenschappen werden opgericht in het jaar 1977 en werden eens in de drie jaar georganiseerd, wat later veranderde naar eens in de twee jaar. Vanaf het jaar 2006 werd het een jaarlijks evenement voor meer spelers.

# 4. Thomas Cup

De Thomas Cup wordt ook wel het Wereldkampioenschap Team Heren genoemd, een internationaal badmintontoernooi dat wordt gespeeld tussen de teams die de aangesloten landen van de Badminton World Federation (BWF) vertegenwoordigen, die wereldwijd het bestuur van de sport is. Thomas Cup werd opgericht door George Alan Thomas in het jaar 1949. Het werd voor het eerst gespeeld in het jaar 1948- 1949 en vond om de drie jaar plaats, dat later sinds 1982 om de twee jaar plaats vind.

# 5. Sudirman Cup

Sudirman Cup is het gemengd team badminton kampioenschap dat om de twee jaar wordt georganiseerd. De Sudirman Cup werd opgericht in het jaar 1989 en is vernoemd naar een voormalige Indonesische Badminton-speler, Dick Sudirman, die ook de oprichter is van de Badminton Association of Indonesia (BAI). Aanvankelijk werd het gespeeld met de IBF Wereldkampioenschappen op dezelfde locatie. Maar later werd besloten en opgesplitst in twee verschillende toernooien door de International Badminton Federation (IBF).